Publicati si vindeti prin MyPoster

Platforma on-line pentru publicare si vanzare de postere
si fotografii.
Publicati si vindeti prin MyPoster
Publicati:
Fotografii
Peisaje, panorame, macro, colaje, suprarealisme

Postere
(de)motivationale
Calendare 1-page

Grafica de orice tip
Ilustratii, Caricatura,
Banda desenata

Ilustratii didactice
Planse didactice
Harti, grafice, tabele

Arhitectura
Schite, desene, fotografii
Randari spectaculoase

Publicati si vindeti online imagini tiparite si inramate

Facilitati:

 • MyPoster este interfata on-line pentru publicare, vanzare, promovare si gestionarea portofoliului Dvs.
 • Publicarea, vanzarea si remunerarea se fac pe baza unui contract ne-exclusiv de drept de autor.
 • Cuantumul remuneratiei este liber ales. MyPoster nu comisioneaza vanzarile.
 • Procesul este on-line, rapid, eficient, legal si transparent.

Procesul, pe scurt:

 1. Va autentificati ca publisher in MyPoster, via FaceBook
 2. Puteti incepe imediat utilizarea serviciului, dar imaginile nu apar inca in vanzare.
 3. Completati datele contractuale. Contractul de autor va este trimit automat prin posta.
 4. Returnati prin posta un exemplar din contract, semnat de Dvs. Imediat ce a ajuns la MyPoster, contul Dvs. devine complet functional
 5. Se inregistreaza o vanzare: remuneratia aleasa pentru acea imagine este virata in contul Dvs. virtual
 6. La atingerea pragului de 50 de lei, puteti solicita efectuarea platii.
Bine ati venit! Incepeti acum sau cititi mai departe. Desi interfata MyPoster-publisher este destul de intuitiva, va rugam cititi cu atentie informatiile de mai jos.

Ce se poate publica

 • Prin MyPoster puteti publica orice lucrare al carei autor sunteti Dvs.: fotografii, ilustratii, grafice si tabele, planse didactice, calendare, postere.

  Inainte de publicare, imaginile Dvs. sunt supuse verificarilor tehnice si unui minim control din partea MyPoster, pentru a nu incalca anumite prevederi legale. Atentie la copyright: Dvs. ca autor sunteti unic responsabil in fata oricarei pretentii de incalcare a dreptului de autor!

Autentificare

 • Utilizarea serviciului MyPoster pentru publicare nu necesita deschiderea unui cont, cu username si parola noua. Este suficient sa dati Allow aplicatiei de Facebook. Click pe imagine pentru detalii

Contractul

 • Contractul Dvs. cu MyPoster este un contract de cesiune ne-exclusiva, pe teritoriul UE, al drepturilor de utilizare a imaginilor trimise de Dvs. prin intermediul site-ului MyPoster, numai in scopul printarii si vanzarii sub forma de print.

  Puteti adauga oricand imagini si puteti stabili orice remuneratie per imagine. MyPoster nu comisioneaza aceste vanzari, beneficiul nostru rezultand doar din procesul de productie.

  Implicit, dupa autorizarea aplicatiei de FaceBook, contul Dvs. este "in asteptarea contractului". Puteti transfera imagini catre MyPoster si edita detaliile acestora (titlu, descriere, remuneratie etc), dar nu vor aparea in vanzare in site.

  Completarea datelor contractuale

  Dupa apasarea butonului Salveaza, se emite automat contractul, iar ulterior veti putea modifica numai informatiile de contact! Verificati cu atentie corectitutinea tuturor informatiilor, INAINTE de a apasa butonul Salveaza! Va rugam completati toate rubricile solicitate, in mod corect si complet. Daca nu aveti un cont bancar, va rugam sa va deschideti unul. Platile catre Dvs. se fac numai prin virament bancar, in baza acestui contract.

  Contractul se incheie cu Dvs. ca persoana fizica. Este calea cea mai comoda pentru Dvs. din punct de vedere birocratic si financiar.

  Semnarea contractului

  Dupa apasarea butonului sus-mentionat, pe o imprimanta de la MyPoster iese automat contractul cu Dvs., in 2 exemplare, si un plic autoadresat. Va rugam sa ne returnati unul din exemplare, semnat de Dvs., folosind plicul auto-adresat. De indata ce ne-a parvenit exemplarul purtand semnatura Dvs., contul de utilizator devine complet functional, iar imaginile pot fi comandate de cumparatori.

Publicarea imaginilor catre MyPoster

 • Imaginile se transfera catre MyPoster simplu, ca la o comanda on-line. Recomandarile noastre pentru fisierul transmis sunt similare cu cele de la orice comanda de print (maxim 10.000 pixeli pe latura lunga, fisier JPG in 100-150 dpi, RGB, fara profil de culoare, sau sRGB/Adobe98).

  Dupa finalizarea transferului va rugam sa completati: titlul imaginii, optional - teaserul (descrierea foarte pe scurt), optional - descrierea imaginii, precum si remuneratia dorita. Desi pot fi modificate oricand, va recomandam sa stabiliti imediat dupa transfer aceste detalii, precum si remuneratia dorita. Imaginea nu poate fi pusa in vanzare fara a avea completate cel putin titlul si remuneratia. Imediat dupa transfer, imaginea Dvs. asteapta validare din partea MyPoster. Validarea consta intr-o minima verificare tehnica, redactionala si comerciala a imaginii Dvs. Dupa validare (sau respingere...) sunteti notificat automat, prin e-mail. Daca fisierul Dvs. a fost respins, acest lucru se datoreaza calitatii tehnice insuficiente, continutului chestionabil dpdv legal/copyright, sau daca incalca prevederile legale (contine pornografie, incita la violenta, xenofobie, ura rasiala, defaimare etc).

Remuneratia autorului

Stabilirea remuneratiei

 • Criteriul pentru stabilirea remuneratiei este, in general, marketingul Dvs. de artist. Pretul final pe care il plateste clientul este dat de
    remuneratie bruta autor +
       cost de productie +
           transport
    =======================
     Pret platit de client
  
  Daca stabiliti o remuneratie egala cu zero, clientii vor cumpara printurile numai la nivelul costurilor de productie.
  Stabiliti o remuneratie mare, si vor deveni prohibite.

Modalitatea de plata

 • Plata remuneratiei catre autor se face numai prin ordin de plata, in contul specificat la incheierea contractului, la atingerea plafonului de 50 de lei. Plata nu este automata! Puteti astepta sa se stranga o suma mai mare, si dupa aceea sa initiati plata.

  Istoricul tuturor operatiunilor (vanzari, modificari de pret, retrageri din vanzare, efectuare de plati) este disponibil in sectiunea Situatia financiara. In curand: Daca nu aveti nevoie de banii de la MyPoster, puteti converti remuneratia intr-un voucher valoric MyPoster, situatie in care beneficiati de servicii MyPoster de valoare egala cu suma bruta datorata catre Dvs., plus un bonus de 10%.

 • Calculul impozitelor si al altor taxe
  Remuneratia specificata de Dvs. pentru fiecare imagine in parte reprezinta suma bruta care i se adauga clientului peste costurile de productie. Din aceasta remuneratie se vor scadea TVA-ul, contributiile sociale, precum si toate impozitele legale, astfel:

  Contracte Drepturi Autor cu plata contributii sociale si impozit anticipat 10% retinut la sursa, defalcare:

  Formule                      Exemplu:
  ================================================================================================
  A = suma bruta fara TVA              76,00 lei (daca ati completat online 100 lei)
  B = cota 20% cheltuieli forfetare = A*20%     15,20 lei
  C = baza de calcul = A-B              60,80 lei
  D = CAS 10.5% = C*10.5%               6,39 lei
  E = somaj 0.5% = C*0.5%               0,30 lei
  F = impozit pe venit 10% la suma bruta = A*10%   7,60 lei
  ________________________________________________________________________________________________
  G = rest de plata = A-D-E-F            61,71 lei
  
  Caracterul platilor este cu regularitate - in caz contrar, ati putea solicita plata remuneratiei doar o singura data pe an.
  Impozitele sunt retinute la sursa, pentru comoditatea Dvs.

  Acest articol este inca in lucru. Incercam sa intelegem cum functioneaza noile normative privind platile pe drept de autor si sa gasim solutia optima pentru Dumneavoastra (cu birocratie si impozite minime). Utilizatorii inregistrati au acces la un calculator online pentru calculul taxelor aferente.

 • Declararea la Administratia Financiara a contractului de proprietate intelectuala
  Deoarece se presupune ca veti realiza venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, aveti obligatia de declarare a contractului cu MyPoster.

  In 30 zile de la primirea contractului cu MyPoster, depuneti Declaratia de inregistrare Formular 020.

  Pana in data de 15 mai depuneti Declaratia privind veniturile realizate, Formularul 200. Daca ati realizat venituri prin MyPoster, veti primi prin e-mail la adresa Dvs. de contact adeverinta privind retinerile la sursa in contul impozitului anual, in jurul datei de 1 mai. Aceasta adeverinta trebuie predata la administratia financiara impreuna cu Formularul 200.

Promovare

 • MyPoster este un serviciu de publicare si vanzare. Nu putem garanta succesul comercial, deoarece traficul prin site este incomparabil mai mic decat, de exemplu, cel al unui blog de succes. Din acest motiv, Dvs. ca autor, aveti toate drepturile de a promova opera in orice fel considerati potrivit. Prezentare in site-urile personale, retele de socializare, semnaturi de e-mail, forumuri, chiar si prin Google AdWords.

Afisarea portofoliului in blog/website

 • In sectiunea Promovare din MyPoster se afla cateva unelte pentru includerea portofoliului Dvs. comercial in orice site.

  Configurati optiunile (tip de imagine de afisat, limita, template grafic, link de FB etc), dupa care copiati in site-ul Dvs. sursa generata. Este la fel de simplu ca instalarea unui widget in WordPress sau in Blogger.

Publicitate de orice tip

 • Va incurajam sa sa utilizati orice mijloace (legale) de promovare ale produselor Dvs. Exista doar doua limitari, mentionate si contractual: (1) nu este permis sa va erijati ca reprezentant al MyPoster, si (2) nu desfasurati activitati care dauneaza functionarii site-ului.

Rezilierea contractului

 • Implicit, contractul cu MyPoster se incheie pe durata nedeterminata, dar poate inceta oricand, la solicitarea oricarei parti semnatare (Dvs. sau MyPoster). Daca, in general, MyPoster rar va recurge la aceasta procedura, Dvs. puteti solicita oricand incetarea relatiei.

  Daca, pentru un motiv oarecare, doriti incetarea relatiei Dvs. cu MyPoster, exista in sectiunea Contract din site butonul Reziliere. Rezilierea implica parcurgerea pasilor: (1) finalizarea comenzilor curente de print, daca exista, (2) virarea in contul Dvs. a sumei datorate sau convertirea intr-un voucher MyPoster (daca valoarea este sub pragul pentru care se efectueaza plati), (3) retragerea de la vanzare a produselor, (4) stergerea lor fizica din serverul MyPoster si, in final, (5) trimiterea prin posta catre Dvs. a procesului-verbal de stingere a contractului.

  Din motive de siguranta, procedura incepe numai dupa ce ati completat numarul contractului, pe care il gasiti tiparit pe prima pagina din exemplarul primit prin posta.

  Dupa inceperea rezilierii, contul Dvs. intra in modul Read-Only, necesar operatiilor de mentenanta. In acest stadiu nu puteti adauga/sterge produse, si nici modifica remuneratia sau descrierea acestora. In final, contul este sters fizic, iar pentru o utilizare ulterioara trebuie sa reluati procedura de deschidere de cont.

Va dorim o utilizare placuta si benefica a serviciului MyPoster!

Stadiul comenzii Dvs.:

OK

12 motive pentru a ne contacta:

¿Entiendes?


Toate preturile din site sunt exprimate in lei si contin TVA 19%. Preturile nu includ costurile de livrare, cu exceptia cazurilor mentionate explicit. Powered by Tremend
close Important: NOUL myposter va fi funcțional din aprilie 2021. Până atunci, vă rugăm trimiteți orice solicitare prin e-mail, la adresa office@myposter.ro. Vă mulțumim că ați rămas împreuna cu noi.